Design og håndverk

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Design og håndverk åpner også for svært mange yrkesmuligheter. Du som velger dette utdanningsprogrammet bør ha kreative evner og anlegg, og du bør like å arbeide praktisk. Opplæringen kan foregå på skole og i bedrift.

For de fleste vil du etter to år på skolen kunne fortsette med to års opplæring ute i bedrift eller velge å ta et tredje år for å oppnå generell studiekompetanse.

Du kan finne ut mer om fagene ved å klikke deg inn i oversikten under. Klikk på fagnavnet for å komme til læreplanen for faget (GREP).

Timefordeling VG1 Design og håndverk

Etter VG1 Design og håndverk kan du utdanne deg innen en rekke programområder. Design og håndverk er blant annet inngangsporten til frisør, børsemaker eller blomsterdekoratør.


VG 2 Interiør- og utstillingsdesign
Eiker videregående skole tilbyr programområdet "Interiør og utstillingsdesign". Dette er et allsidig programområde som vil gi deg en rekke muligheter innen design og håndverksyrker, og god kompetanse innen salg og markedsføring av produkter. Les om programområdet på vilbli.no.

Timefordeling: VG 2 Interiør- og utstillingsdesign

Etter VG2 kan du velge fagene a) Interiør eller b) Utstillingsdesign. Du kan også velge påbygning til generell studiekompetanse. Les om programområdet på vilbli.no.


Publisert 19. mars 2013, oppdatert 19. januar 2017.