Skranglebein på ønskebokturné

Onsdag 03.11. hadde VG 1 på Eiker vgs besøk av “Skranglebein” – en kapasitet på områdene musikk og litteratur. Han viste oss veien inn i bøkenes verden, og fortalte om hvordan han fortsatt opplevde litteratur som inngangsporten til opplevelser og læring..

...og hvordan dette inspirerte han til å skrive/framføre rapping. Vi fikk ta del i hans preferanser i litteratur, og han la vekt på at i dag er det viktig å ikke blir lurt! “Litteratur er både kunnskap og underholdning, og lærer deg å lære”, hevdet Skranglebein.

I tillegg viste han oss gode nettsteder for å finne god og variert litteratur, hvor særlig nettstedet “Ønskebok.no” ble framhevet. Med eksempler viste han oss hvordan vi kunne finne ønsket tema og informative omtaler av bøkene du søkte. Det er ikke alle som har tilgang på metervis av bokhyller hjemme, men da er bibliotekene løsningen. Med et enkelt tastetrykk kan du nå landets bibliotek fra nettsidene til “Ønskebok.no”, og her får du all den hjelp du behøver. Gratis er det også!

Avslutningen var dialog med oss om hvilke bøker vi ville anbefale han å lese, og hvilke bøker som var så bra at de bør settes opp på “anbefalt litteraturliste” på biblioteket. Denne lista kan alle spørre etter på biblioteket på skolen, og har du en yndlingsbok hvor leseopplevelsen bør deles med andre, så ta kontakt med biblioteket, så blir den satt opp på lista. En rytmisk avslutning hvor Skranglebein rappet etter ordforslag fra salen, gjorde susen. Opplegget anbefales til alle klasser !


Anne Grete Baksjøberg


Publisert 18. april 2013, oppdatert 18. april 2013.