Eiker vgs har fått nytt treningsrom

Nå skal vi bli spreke på Eiker vgs! Skolen har fått et nytt treningsrom med mange ulike apparater, og dette rommet blir brukt både av elever og ansatte.

Midlene til treningsrommet fikk skolen fordi kapasiteten i gymsalen ble for knapp da vi etablerte tilbudet hverdagslivstrening. Elevene i denne nye gruppen trenger allsidig fysisk aktivitet.

Skolen har tilbud om breddeidrett som programfag, og det er populært blant mange elever. I tillegg brukes rommet i ordinære kroppsøvingstimer, og jeg var inne i en slik time hos 1 STC. Her var det Roar som hadde kontrollen, og det kan ikke være enkelt med 30 elever, og hvor mange vil ha assistanse til å bruke ulike apparater.

For elevene var tilbudet forholdsvis nytt – det var andre gangen de trente her. Alle jeg snakket med synes det er et flott tilbud, og at treningsrommet er et fint tilskudd til gymsal og mer «vanlig» gymtime.
Både spinningsykler og tredemølle var i bruk, så her fikk elevene skikkelig oppvarming!

Ellers er det apparater med trening for omtrent alle kroppsdeler. Muskler i armer, bein, rygg og mage hos elevene fikk seg en treningsøkt her.

Noen elever ønsket seg flere tredemøller, og andre mente at det kanskje var litt for mange elever som skulle ha instruksjon på en gang. «Kanskje vi kan dele oss ved at en halvpart er i gymsal, og den andre halvparten er her?», var det noen som foreslo. Men det totale inntrykket er at elevene er godt fornøyd med det nye tilbudet de har fått, og så får vi se om det hjelper på muskler i ben og armer.

Bilde 1: Roar instruerer elevene i apparatene
Bilde 2: Emilie på tredemølla
Bilde 3: Gutta fra 1 STC tester spinningsyklene
Bilde 4: …stål i ben og armer
Bilde 5: Spreke jenter fra 1 STC!
Bilde 6: Apparat for å styrke bein og lår
Bilde 7: Rotasjonsøvelse er fint for overkroppen

Tekst og foto: Anne Grete Baksjøberg

Publisert 18. april 2013, oppdatert 18. april 2013.