Kantina vår

På Eiker vgs har vi ei flott kantine, som er mye brukt. Men hvordan er det å jobbe i kantina? Vi har i dag intervjuet kantinepersonellet vårt, som består av Randi Storm-Olsen, Britt Kaspersen, Bente Horgen og Katrine Utengen.

De kan fortelle at elevene er veldig trivelige ungdommer: Flotte, høflige og flinke å rydde etter seg!

De prøver å gjøre så man gleder seg til lunsjen, som er svært allsidig, og som oftest består av varmretter. Her kan nevnes: calzone, pizza, pai, lasagne, wraps, taco, lapskaus, bakt potet, spaghetti og kjøttdeig, og det siste innslaget på menyen: kebab.

Menyen ellers er sunn og variert, og er aldri helt den samme fra dag til dag. Alt av bakevarer er også fersk og steikes i kantinekjøkkenet. Av de faste innslagene kan vi nevne daglig skolefrokost, mye forskjellig frukt, og en allsidig og spennende salatbar. Smoothie er også stadig oftere å finne her, noe som har blitt enormt populært! Og så sunt!

Salget er også veldig bra! Av og til er det noen skikkelige topper, slik som på "Åpen dag for 9. klassinger" 10. april. Da hadde skolen besøk av 500 elever, og salget doblet seg denne dagen! Men kantinepersonellet vårt sto på og klarte å skaffe mat og drikke til alle sammen!

Kantina er utstyrt med lerrett og blendingsgardiner, og er godt egnet for ulike arrangement, noe som de i kantina synes er svært koselig.

Til sommeren går Bente av med pensjon, og forlater dermed Eiker vgs. Hun forteller at hun har trives godt de årene hun har vært i kantina. Men fra nå av får kantina hjelp av elever fra Hverdagslivsklassen annenhver onsdag (oddetallsuker), og de skal få prøve seg på hvordan det er å jobbe i kantine. Dette skoleåret har også Ida Dahlen og Harminder Kaur fra Hverdagslivsklassen hatt praksisplass her.

Jeg var så heldig å gjøre dette intervjuet mens det ble bakt sjokolade- og vaniljemuffins, og fikk prøvesmake. Nam nam! Nå er det bare å glede seg til smoothien er ferdig!

Tekst og foto: Therese Måseidvåg
Bilderedigering: Eiker vgs

Publisert 18. april 2013, oppdatert 18. april 2013.