Intervju med Ida i kantina

Ida Dahlen, som går i klasse 2STE (Hverdagslivsklassen) er praktikant i kantina på Eiker vgs. Hun har nå fortalt hvordan det er å jobbe i kantina.

Hun forteller at hun trives veldig godt. Hun liker å jobbe sammen med de andre ansatte i kantina; de har det morsomt sammen og "tuller" mye. Hun liker også alt hun gjør!

Arbeidsoppgavene er varierte, som å smøre baguetter og rundstykker, lage smoothie, bake kaker, sette på plass brus. Fra nå av skal hun også prøve seg på stå i kassa.

Ida har god kunnskap om smoothiene, som er svært populær blant både elever og ansatte på skolen. De har tre forskjellige smaksvarianter: Jordbær, bringebær, og en med mango, lime og appelsinjuice.
Sistnevnte er ganske ny, men har allerede blitt en klar favoritt!

Det kan til tider være svært travelt i kantina, og på "Åpen dag for 9. klassinger" 10. april gikk det i ett, da det denne dagen var dobbelt så mange som skulle ha mat og drikke! Men gøy at kantina fikk mye skryt den dagen!

Ida har jobbet i kantina hele dette skoleåret, men nå forlater hun oss snart, da hun til høsten skal begynne som lærekandidat ved Eiker vekst, og deler av denne opplæringen skal foregå i kantina på rådhuset i Hokksund. Hun sier at hun er lei seg for å slutte i kantina, , men at hun også gleder seg til å begynne i lære neste skoleår, der hun kan bruke det hun har erfart og fått til i kantina på Eiker vgs.

Tekst og foto: Therese Måseidvåg
Bilderedigering: Eiker vgs

Publisert 18. april 2013, oppdatert 18. april 2013.