Kantine

Kantina er et av skolens mest populære samlingssteder. Her kan du spise, gjøre lekser eller bare sitte og slappe av. Du får kjøpt forskjellige sorter mat og drikke, og du kan også spise din egen mat her. Eiker vgs vil tilby sine elever en bærekraftig kantine. Buskerud fylkeskommune har et vedtak om å følge Statens retningslinjer for mat og måltider i skolen.

Les mer her

Retningslinjene sier at 50 % av det som tilbys skal være økologisk. Dette følger vi i kantina på Eiker vgs opp, og deltar nå i et pilotprosjekt for økologisk mat.

Her vil vi at drikke først og fremst skal være vann, og at pengene som brukes i kantina primært skal gå til mat og bærekraftige måltider. Råvarene som brukes skal være dyrket på miljøvennlig måte, og maten som tilbys skal være god, styrkende og mettende.Vi legger nå om mattilbudet, og får for tiden veiledning fra Matvalget . Fremover satser vi på mer mat laget fra bunnen, mer egenbakst og fokus på å kutte matsvinn. Vi er i ferd med å legge om til en fyldig salatbar med både kald og varm mat.

I Youghurtbaren vår finner du både hjemmelaget granola og fersk, oppskåret frukt – et sunt alternativ til youghurtbeger. Toasthjørnet er et så attraktivt tilbud at det ofte blir kø! Der står toastjern til fri benyttelse, enten du kjøper toasten her eller tar med din egen.

Spør gjerne oss i kantina om hva som er de beste matvalgene for å holde seg mett lenge og ta vare på både hodet og kloden.

Følg med, smak og kom med tilbakemeldinger!


Med vennlig hilsen 
Mette, Katrine og Bodil

Mette Skuterud, Kim Havikhagen og Bodil Tandberg


Publisert 25. oktober 2012, oppdatert 27. april 2020.