Utmerkelse for økologisk mat til Eiker-kantina

Kantina ved Eiker videregående skole fikk i dag tildelt organisasjonen Debios bronsemerke, noe som betyr at mer enn 15 prosent av det som tilbys, er økologisk mat. Samtidig lages mye mat fra grunnen av.

Det var en stolt kantineleder Mette Skuterud som tok imot utmerkelsen fra Jan Vogt i Debio til applaus fra de som var til stede i kantina. Elevene setter tydelig pris på at det satses på sunn mat. Og de kantineansatte har ambisjoner om å øke andelen økologisk mat enda mer og få merker i både sølv og gull.

- Vi er kjempestolte av det vi har fått til. Vi lager mye mer mat fra bunnen av enn tidligere. Blant annet baker vi mer. Vi er også stolte av både salatbaren og yoghurt-baren vår. Dette er populært! Vi har kuttet ut blant annet nudler. Vi satser først og fremst på bærekraftig, sunn og mettende mat. Men vi koser oss litt innimellom med for eksempel skolebrød og kaker. Vi har også brus og Litago, men salget er ikke så veldig stort der, sier Skuterud.

Rektor Jan Helge Russnes er minst like stolt for å få Debios bronsemerke.

-  Jeg er stolt av at vi kan tilby elevene sunn og bærekraftig mat. Videre fortjener kantinepersonalet ros for innsatsen de har lagt ned for å komme så langt. I fagfornyelsen snakker vi om bærekraft, livsmestring og folkehelse, og da er det viktig at skolen er en god rollemodell og tilbyr elevene bærekraftig mat og hjelper dem til å ta sunne valg i livet.

Publisert 25. oktober 2019, oppdatert 13. november 2019.