Tyske skoleelever lærer om norsk arbeidsliv

Tidligere har elever fra service og samferdsel ved Eiker videregående skole vært på praksis i bedrifter i Tyskland. Nå er fire elever fra yrkesskolen Berufsbildungszentrum Eckernförde i Nord-Tyskland hos oss i 14 dager for å få innsikt i norsk arbeidsliv.

Katharina Murawski skal jobbe på Pets Krokstadelva og Anna Gehrdt på Rema 1000 i Hokksund. Belen Wolff og Maximillian Matzdor har sin praksis på XXL i Krokstadelva.

Tyskerne er også på Eiker videregående skole, og de sier at de er blitt godt mottatt.

- Elevene på service og samferdsel er veldig hyggelige og imøtekommende. Det er også fin natur her, og alt virker veldig rent og ryddig, sier ungdommene fra Nord-Tyskland, som under norgesoppholdet bor på Hokksund camping.

Publisert 27. august 2019, oppdatert 4. september 2019.