Sykkelhotellet ble tatt i bruk

I dag var det innvielse av sykkelhotellet ved Eiker videregående skole. Sondre Martinsen Filtvedt fra TO-klassen var den første til å ta i bruk det nye tilbudet, som gjør at elevene nå får en tørr og sikker plass til sine tohjulinger.

Sondre bor i Krokstadelva, og han sykler til skolen flere ganger i uka. Det betyr en reisevei på seks-sju kilometer hver vei. I tillegg sykler han på jobb. Dette satser han på å fortsette med i tida framover. Sykling gir mye frisk luft, og så slipper han å ta buss nå i koronaperioden.

Sykkelhotellet koster rundt 250.000 kroner. Men dette har ikke belastet skolens budsjett noe. Prosjektet er nemlig finansiert av midler fra Buskerudbyen og fylkeskommunale midler beregnet på klimareduserende tiltak.

Tilbudet kan ifølge rektor Jan Helge Russnes bli utvidet om etterspørselen blir stor. Foreløpig er det åtte sykkelplasser.

- Tanken er at det skal bli mulig å låne nøkkel til sykkelhotellet på skolens bibliotek. Men foreløpig kan interesserte ta kontakt med meg, forteller rektor Jan Helge Russnes, som ivrig argumenterer for alle fordelene ved å sykle. Dette gir god trim, mye frisk luft, og det er en flott start på dagen. Selv er han også en ivrig syklist. Han sykler fra hjemmet i Lier og til jobben på Hokksund så ofte han har mulighet.

Det er forresten flere tilbud til skolens syklister. I fjor var det flere flotte sykkelstativer som kom på plass. Videre er det bak skolen et eget sykkelhotell som de ansatte kan bruke til sine tohjulinger.

Publisert 15. mai 2020, oppdatert 27. mai 2020.