Storfiskeren fra Steinberg

Finner du ikke Sondre Bonden Berget (18) på Eiker videregående skole, er sjansen stor for at han står ved elvebredden med ei fiskestang. I hvert fall fra mai til september.

  • Av Per Jørund Grøthe

En opptelling i starten av inneværende uke, viste at han hadde tatt 53 lakser så langt i år. 

- Det har vært en svært bra sesong, bekrefter Sondre, som faktisk ligger helt på topp i fangstatistikken for Drammenselva i 2018 med sine 44 lakser. I tillegg har han fisket i blant annet Namsen i Trøndelag. 

18-åringen bruker mange ettermiddager og kvelder på å stå i elva og fiske. Det er heller ikke uvanlig at han tar en times tid ved elvebredden på morgenen før skoletid.  

- Jeg er nok litt arvelig belastet. Min far og min onkel er også ivrige laksefiskere, og vi synes alle at det er veldig moro å få på laks, forteller Sondre, som røper at han helst bruker håndlaget sluk fra Finland for å lokke til seg fisken.  

Legger man sammen all fangsten i år, veier den over 200 kilo. Og den har vært til glede for både Sondre selv og hans venner og kjente. Den største veide 15,5 kilo, og vi skjønner at den var meget krevende å få på land. En så stor laks har nemlig krefter i massevis, og den gir ikke opp så lett.  

Man skulle tro at en storfisker som Sondre spiser laks til middag hver dag. Slik er det ikke. 

- Jeg vil ikke si at laks er favorittmaten. Men det er helt ok. Skal jeg spise laks, blir det helst røykalaks, avslutter 18-åringen.


Publisert 25. september 2018, oppdatert 7. mai 2019.