Står foran et vanskelig valg

På Vg3 står elevene foran et viktig valg. Hva skal de velge av utdanning og yrke? Noen har lenge visst hva de skal satse på. Andre vet ikke hva de skal bli.

  • Av Per Jørund Grøthe

To av elevene som nå skal velge hva de skal gjøre kommende skoleår, er Tommy Stokkenes Nilsen og Adrian Hansen i 3stb ved Eiker videregående skole. Tommy er litt usikker. Han har tenkt på både lærerutdanning og journalistutdanning. I tillegg har han vurdert å ta et friår. Det siste har han slått litt fra seg. Flere har sagt til ham at det kan bli litt krevende å komme tilbake til skolebenken igjen hvis han tar en pause for å jobbe. 

- Jeg er veldig interessert i sport, og jeg synes det virker litt spennende å jobbe som sportsreporter, sier han, men legger til at han kommer nok til å snakke med en rådgiver igjen før han velger veien videre etter tre år på Eiker videregående skole. 

Adrian har lenge visst hva han skal søke på. Han har lyst til å satse på databransjen. Han mener dette er en spennende og framtidsrettet bransje. Han har også stortrivdes i IT-timene ved Eiker videregående skole. Derfor har han et godt utgangspunkt også på den måten. 

- Jeg skal søke om plass på programmering på NTNU på Gjøvik, forteller han, men legger til at han også har vurdert å ta utdanning gjennom Forsvaret.    


Publisert 30. januar 2019, oppdatert 7. mai 2019.