Slår et slag for miljøet og folkehelsa

Eiker videregående skole slår et ekstra slag for miljøet og folkehelsa. I dag ble to flunkende nye el-sykler tatt i bruk ved skolen. Disse kan de ansatte låne.

  • Av Per Jørund Grøthe

Det er to varianter som har kommet på plass, en damesykkel og en unisex-variant. De som vil låne sykkel, kan melde sin interesse digitalt via Outlook.

- Nå er det om å gjøre at syklene blir brukt mest mulig. Syklene er til for å brukes, sier rektor Jan Helge Russnes.

Forresten er rektoren selv en stor sykkelentusiast. Om morgenen ser man han ofte kommende med sykkel til skolen, i hvert fall i sommerhalvåret.  Og han reklamerer for alt det positive man kan oppnå ved å ta sykkelen fatt.

- Å sykle hjelper mot så mangt. Den fysiske formen blir bedre. Og ikke minst får man også en stor mental gevinst av å lufte seg på denne måten, sier han.  

Vaktmester Ivar Gevelt var en av dem som fikk prøve el-sykkel den første dagen. Han hadde ikke prøvd en slik doning tidligere.

- Kanskje jeg kjøper en slik sykkel hvis bomringen kommer, sier han.

Men det er ikke bare nye el-sykler ved Eiker videregående skole. I nær framtid blir det også nye sykkelstativer innendørs og utendørs og et lite sykkelhotell. Denne sykkelsatsingen finansieres av «Feie for egen dør»-midler fra Buskerudbyen.


Publisert 7. mai 2019, oppdatert 19. februar 2020.