Sascha er lærling i flyselskapet Norwegian

Etter videregående skole satser noen på videre skolegang eller studier, mens andre går ut i arbeidslivet. Sascha-Benno Klatzka (20) fra Mjøndalen valgte å bli lærling i flyselskapet Norwegian da han var ferdig ved Eiker videregående skole våren 2017.

  • Av Per Jørund Grøthe

- Det er utrolig spennende å jobbe i et flyselskap, spesielt i Norwegian. Vi vokser og ekspanderer stadig. Det er aldri en kjedelig dag på jobb, forteller den tidligere Eiker-eleven.

Som lærling i Norwegian får han praktisk utdanning innenfor reiseliv. Tiden som lærling varierer fra to til tre og et halvt år, avhengig av hvilken erfaring og skolegang man har fra før. Til slutt er det en fagprøve som gjør at man får tittelen reiselivsarbeider.

- Jeg jobber for øyeblikket som kundekonsulent på flyselskapets billettkontor. Dette innebærer at jeg tar imot henvendelser fra passasjerer. Jobben er å finne løsninger og sørge for at de reisende kommer seg dit de skal, forklarer han.        

 

Utenlandsopphold

I læretiden er det også utenlandsopphold.  

- Jeg var så heldig å få praksis på London Gatwick i en måned. Der fikk jeg ta del i alle bakketjenester, svært lærerikt, sier han videre.

Den blide og hyggelige 20-åringen har også jobbet i Norwegians avdeling for pakkereiser.

-  Jobben der innebærer å lage reisepakker og designe nyhetsbrev for kunder. Jeg har også vært i lufta og jobbet i kabinen i noen måneder. Å jobbe som kabinbesetning blir ikke bare en jobb, men fort en livsstil. Det er viktig å være et team i luften, vi er om bord for sikkerheten, men når den er ivaretatt, så yter vi god service for våre passasjerer. Dette er uten tvil den mest spennende og omfattende delen av opplæringen. Den gir deg minner og venner for livet, sier han.

 

Videre karriereplaner

Vi spør ham så om hvilke karriereplaner han har videre. 

- Jeg har ikke tenkt så langt ennå, jeg har tross alt vært i Norwegian i bare ett år, og jeg har fortsatt  to år igjen før jeg kan ta fagprøve. Men jeg stortrives i selskapet og har veldig lyst å fortsette her etter at jeg er ferdig med lærlingtiden. Derfor ser jeg ikke bort fra at jeg søker jobb videre, sier 20-åringen, som nå er bosatt i Drammen. Derfra er det raskere og enklere å pendle til Gardermoen og Fornebu. 

- Innsjekk og andre arbeidstider kan være så tidlig som kl. 05.00, og da er man veldig avhengig av å ta Flytoget tidlig. Planen min er å flytte inn til Oslo neste sommer, slik at jeg bor nærmere jobben. Samtidig får jeg oppleve hovedstaden på sitt beste, avslutter Sascha-Benno Klatzka.


Publisert 30. august 2018, oppdatert 7. mai 2019.