Mulighet for å lade elbilen i arbeidstida

6. mai blir det offisiell åpning av tolv ladepunkter for elbiler ved Eiker videregående skole. Ansatte og besøkende vil få gratis lading i arbeidstida.

  • Av Per Jørund Grøthe

Etableringen er finansiert av klimamidler fra Buskerud fylkeskommune og belaster derfor ikke skolens budsjett.

- Det har vært noen spørsmål om å få lade fra ansatte og besøkende. Folk ønsker å være miljøvennlige, så derfor er det kjærkomment at dette nå kommer på plass, sier rektor Jan Helge Russnes ved Eiker videregående skole.

Det har vært snakket om flere løsninger for å styre tilgangen til ladepunktene.

- Jeg er ikke helt sikker på hvordan dette vil løses rent praktisk. Sannsynligvis vil det bli en kortløsning, men det kan også bli en løsning hvor man bruker en app på telefonen, forteller administrasjonsleder Geir Opdahl ved skolen.

Klimatiltak

Ellers får vi vite at det er flere klimatiltak på gang ved Eiker videregående skole. Russnes og Opdahl er begge sykkelentusiaster og er derfor glade for at det nå vil komme på plass et eget sykkelhotell med tolv plasser. Der vil tilgangen bli styrt av kodelåser. Samtidig vil de eksisterende sykkelstativene i skolegården bli erstattet av mer forseggjorte utgaver. Videre vil sykkelrommet inne på skolen bli oppgradert med stativer for å utnytte plassen bedre. Der vil det også bli lademuligheter for elsykkel.  Til slutt vil det også bli innkjøpt to elsykler. Disse kan brukes av de ansatte. Sykkelsatsingen finansieres av «Feie for egen dør»-midler fra Buskerudbyen.


Publisert 30. april 2019, oppdatert 19. februar 2020.