Medieelevene møtte dokumentarfilmskaper

Den kulturelle skolesekken besøker jevnlig Eiker videregående skole med ulike forestillinger og faglige opplegg. I dag fikk medieelevene på vg3 et møte med en profesjonell dokumentarfilmskaper, Charlotte Røhder Tvedt fra Medieoperatørene.

  • Av Per Jørund Grøthe

Hun hadde med seg filmen «Mellom oss», som kort fortalt handler om hvordan det er å være menneske i dag. Vi deler mer og mer på sosiale medier, men gjør dette at vi blir bedre kjent med hverandre?

Den 70 minutter lange filmen ble vist for Eiker-elevene, og Tvedt samtalte med dem i forkant og i etterkant av visningen om både produksjonsprosessen og innholdet.  

Filmskaperen fortalte at hun startet arbeidet med å be vanlige mennesker over hele landet om å filme sin hverdag. Etter flere måneders arbeid med dette materialet ble resultatet Norges første dokumentar som er basert på kun innsendte bidrag.    

Besøket av dokumentarfilmskaperen kom forresten på et svært godt egnet tidspunkt for medieelevene på Vg3. De er nemlig selv midt inne i en periode med produksjon av dokumentarfilm.  Da jobber de med ulike innfallsvinkler til ytringsfrihetsbegrepet. Men de får ikke mulighet til  å bruke like lang tid på redigering og klipping som Tvedt. Først brukte hun nemlig to måneder på å se gjennom de nesten 1.000 filmbidragene som kom inn. Deretter gikk det med åtte måneder til klipping. Men uansett var det en lærerik filmøkt for Eiker-elevene!


Publisert 24. januar 2019, oppdatert 7. mai 2019.