Klar for nye utfordringer

Younes Lasbaa Stengel går tredjeåret på Eiker videregående skole. Han har klare planer for fremtiden sin. Han drømmer om å bli advokat!

Vi møter den målbevisste 18-åringen utenfor kantina på skolen for en liten prat om fremtiden. Snart skal han søke om studieplass.

- Jeg vurderer å studere økonomi og administrasjon først for å få ekstra opptakspoeng. I tillegg er dette et interessant fagområde. Samtidig vil jeg ta opp noen fag fra videregående. Så vil jeg begynne å studere juss, sier Younes målbevisst.

Hvorfor vil du studere juss?

 - Fordi jeg har lyst til å bli advokat og hjelpe mennesker, og jeg synes dette er et veldig kult yrke. Jeg har også hørt mye positivt om det å jobbe som advokat, smiler Younes.

 Når bestemte du deg for å gå denne veien?

- Jeg bestemte meg i 1. klasse på videregående skole, og derfor har jeg droppa realfagene på grunn av at jeg ikke trenger dem i den videre utdanningen, forteller 18-åringen.

Har du fått god veiledning fra skolen?

- Når jeg har spurt rådgiveren min om hjelp, har jeg fått veldig god hjelp, forteller han fornøyd.

Du går studiespesialisering. Hvilke programfag har du valgt, og hvorfor har du valgt disse?

- I år har jeg spansk 3, sosialkunnskap og politikk og menneskerettigheter. Politikk og menneskerettigheter valgte jeg fordi jeg er interessert i dette. Samtidig er denne kunnskapen relevant for meg senere. Sosialkunnskap fordi jeg er glad i samfunnsfaglige spørsmål, og til slutt spansk fordi jeg synes jeg er ganske god i spansk. Det er også nyttig å kunne språk, sier tredjeårseleven.

Er du motivert for å nå målene dine?

 - Ja, jeg er veldig motivert! Noen av lærerne har motivert meg mye, men jeg har også funnet mye av motivasjonen min selv. Noen perioder har vært veldig tunge med mye skolearbeid, men man kommer seg gjennom det, avslutter Younes Lasbaa Stengel med et smil om munnen.

Skrevet av: Madeleine Høiback, Martine Abrahamsen, Camilla Bjørnstad og Emilie Sending, Vg2-elever i medie- og informasjonskunnskap


Publisert 14. mars 2019, oppdatert 7. mai 2019.