Kick-off for MOT

Eiker er den første videregående skolen i Buskerud som har inngått avtale om partnerskap med MOT. Tirsdag denne uka var det kick-off i gymsalen for skolens ansatte og årets Vg1- og Vg2-elever.

  • Av Per Jørund Grøthe

I tillegg til at de tilstedeværende fikk vite mer om MOT og organisasjonens arbeid, var dette også innledningen til første MOT-økt i årets Vg1-klasser. I skoleåret blir det flere økter i hver klasse.  

Dyktige konferansierer i gymsalen var Ung MOT-lederne Jenny Steinsvik Tollefsen og Sander Green Kopstad. Andre bidragsytere var MOT-koordinator Marit Hjallen Leknes i Nedre Eiker, Mot-coach Jan André Olsen fra Killingrud og Ung MOT-lederne Eline Martens og Sanne Elise Aarbogh Oskarsson fra Eiker videregående skole. I tillegg fikk publikum møte Cecilie Ruud, Stian Lie Hansen, Hanne Kristiansen og Jan Helge Russnes, som også er ansvarlige for den lokale gjennomføringen av MOT-programmet.  

MOT skal styrke ungdoms bevissthet og mot. Det er viktig å jobbe for å utvikle robust ungdom, ungdom som inkluderer alle. Videre er det av stor betydning for de unge å bli trygge på å være seg selv, å stå opp for egne verdier, og å vise respekt og omsorg for alle. Man skal også være med på å skape godfølelsen hos andre! 

Hovedmålgruppa er elever i ungdomsskole og videregående skole. Videre er organisasjonens verdier som følger: MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei. MOT arbeider også i Sør-Afrika, Danmark, Thailand og Latvia.


Publisert 13. juni 2019, oppdatert 19. februar 2020.