Justyna Kowalczyk skryter av Helene Fossesholm

Helene Marie Fossesholm (18) fra Vestfossen får skryt av blant andre polsk juniorsjef og tidligere storløper Justyna Kowalczyk etter at hun i dag fosset inn til gull på 15-kilometeren i junior-VM i Tyskland.

– Dette er Bjørgen- og Johaug-materiale. Hun er en fantastisk utøver. Det virker som hun ikke har stjernenykker, jobber hardt, og det er veldig viktig. Norge har en ny stor stjerne der, uttalte skikjendisen til avisa Drammens Tidende etter at gullet til var sikret.

Helene Fossesholm er til daglig elev på Vg3 ved Eiker videregående skole, og både elever og ansatte ved skolen synes det er stor stas med en verdensmester på ski i sine rekker. Tidligere i mesterskapet fikk stortalentet fra Øvre Eiker gull i stafett.

- Helenes prestasjoner er imponerende. Vi gleder oss stort på hennes vegne. Målbevisst jobbing gir resultater, sier undervisningsleder Hanne Kristiansen.

Publisert 4. mars 2020, oppdatert 1. juli 2020.