Helene tatt ut på elitelandslaget

Eiker-eleven Helene Marie Fossesholm fra Vestfossen er tatt ut på seniorlandslaget i langrenn for kvinner. Dette ble klart under en pressekonferanse i regi av Norges skiforbund i dag.

  • Av Per Jørund Grøthe

Den 18-årige jenta fra Vestfossen er dermed tidenes yngste på elitelaget. 

– Ja, jeg håper å ha noen ess i ermet jeg også, selv om jeg er yngst, uttalte Helene Marie Fossesholm med et smil under pressekonferansen. 

Mange har stor tro på skitalentet. I vinter fikk hun for eksempel rosende ord fra blant andre polsk juniorsjef og tidligere storløper Justyna Kowalczyk

– Dette er Bjørgen- og Johaug-materiale. Hun er en fantastisk utøver. Det virker som hun ikke har stjernenykker, jobber hardt, og det er veldig viktig. Norge har en ny stor stjerne der, uttalte skikjendisen til avisa Drammens Tidende etter at gullet til var sikret.

Lokalavisa Eikerbladet skriver at junioren fra Øvre Eiker er blant ti løpere på seniorlandslaget i 2020/2021-sesongen. Vi får videre vite at hun gir ikke opp syklingen helt på grunn av dette uttaket. Hun ser dette som fin trening, og hun satser på å få med seg ritt som ikke kolliderer med skisatsingen. 

De andre på elitelaget i langrenn er: Therese Johaug (Nansen), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Heidi Weng (BUL), Ragnhild Haga (Åsen), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Ane Appelkvist Stenseth (Grong) og Anna Svendsen (Tromsø). 


Publisert 28. april 2020, oppdatert 27. mai 2020.