Skal gi datahjelp til innbyggerne

Har du ikke full kontroll på smarttelefon, nettbank og sosiale medier? Da anbefaler vi en tur innom rådhuset på Hokksund fra 8. oktober. Der sitter nemlig elever fra 2. klasse ved service og samferdsel ved Eiker videregående skole klare for å hjelpe deg.

Øvre Eiker kommune har i flere år gitt hjelp til innbyggerne med bruk av digital teknologi. Da har stedet vært biblioteket på Hokksund. Kommunen er fortsatt involvert, men nå har de altså fått med seg skoleelever med god innsikt i digital teknologi på laget. Tilbudet har navnet Digihjelpen.

- Vi skal hjelpe folk som for eksempel trenger litt assistanse til å lage alt fra en Facebook-profil til å sende bilder til barnebarna. Vi vil være på plass i kantina på rådhuset hver tirsdag fra 8. oktober fra kl. 13.30 til 15.15, forteller elevene engasjert.

Vi får videre vite at det ikke koster noe å benytte seg av den digitale hjelpa, og det kreves heller ikke forkunnskaper. Før oppstarten av Digihjelpen har elevene markedsført tilbudet gjennom blant annet sosiale medier, aviser og plakater.

Publisert 23. september 2019, oppdatert 27. september 2019.