Forfatterbesøk

Onsdag 11. desember fikk Vg1- elevene på studiespesialiserende på Eiker vgs. møte Nancy Herz.

Besøket var i regi av den kulturelle skolesekken, og hun er en av forfatterne som står bak boka Skamløs.

Sammen med Amina Bile og Sofia Srour startet hun bevegelsen som mediene har kalt "De skamløse jentene", og som for alvor satte sosial kontroll i minoritetsmiljøer på agendaen. For sitt arbeid har de mottatt flere priser, blant annet Skamløsprisen (2016) og Fritt Ords Honnør (2017).

I 2017 ga de ut boka Skamløs. Forfatteren leste fra boka og holdt et foredrag hvor hun snakket om den og om skamløshet - i den forstand at man ikke tar innover seg skam andre ønsker å påføre en urettmessig. I boka diskuterer jentene begrensninger som er knyttet opp mot kultur og religion som dagens «skamløse» minoritetsjenter er opptatt av, og de forteller hver sin personlige historie. Det ble et møte med en modig og reflektert jente som formidlet et svært aktuelt budskap - ikke minst fordi noen av elevene på Vg1 jobber med dette temaet i samfunnsfag for tiden.

Og boka kan du selvfølgelig låne i skolebiblioteket!

Publisert 13. desember 2019, oppdatert 23. juni 2020.