Feiret gulljenta

Skiløperen Helene Fossesholm (18) fra Vestfossen kom nylig hjem med to gullmedaljer fra junior-VM i Oberwiesenthal i Tyskland. I dag ble det gjort stas på henne i kantina ved Eiker videregående skole. Medelevene i 3 std var med på feiringen.

Både  elever og ansatte ved skolen har fulgt med på gulljakten til 18-åringen i verdensmesterskapet. Det ble førsteplass på 5 kilometer klassisk og på 15 kilometer fri. En stor prestasjon!

Helene blir  spådd en lysende framtid som idrettsutøver. Blant andre polsk juniorsjef og tidligere storløper  Justyna Kowalczyk skrøt av henne etter innsatsen i VM.

– Dette er Bjørgen- og Johaug-materiale. Hun er en fantastisk utøver. Det virker som hun ikke har stjernenykker, jobber hardt, og det er veldig viktig. Norge har en ny stor stjerne der, uttalte skikjendisen til avisa Drammens Tidende etter at gullet var sikret.

Publisert 10. mars 2020, oppdatert 1. juli 2020.