Besøk fra Tyskland

I snart 30 år har Eiker videregående skole hatt elevutveksling med skoler i Tyskland og Frankrike. De siste åra også med Spania. For tiden er 18 elever og to lærere fra Helene Lange gymnasium i Rendsburg i Tyskland på besøk hos oss.

  • Av Per Jørund Grøthe

Reisefølget kom til Hokksund midt på dagen i dag, og skal være i Norge fram til torsdag i neste uke. Når vi får slikt besøk på Eiker videregående skole, hører fotografering selvsagt med. Gjestene ble litt motvillig med på et gruppebilde i skolegården. Ti minusgrader og snø var ikke akkurat hverdagskost for denne gjengen.  

Før de kom til Eiker videregående skole, hadde tyskerne vært og sett på skianlegget i Holmenkollen i Oslo. Og i dagene framover skal de være med på undervisning og ulike aktiviteter både på og utenfor skolen. De skal bo hos elevenes familier, og dermed får de også på den måten litt innsikt i hvordan det er å leve og bo i Norge.  Videre får også de norske elevene en hel del igjen av et slikt besøk, blant annet nye venner og mer trening på å snakke tysk. 


Publisert 30. januar 2019, oppdatert 7. mai 2019.