700 besøkte yrkes- og utdanningsmessa i Eiker

Onsdag 29. januar fylte Hokksund ungdomsskole seg med kunnskapstørste elever under årets yrkes- og utdanningsmesse i Eiker. Mange var på jakt etter inspirasjon om ulike yrker og utdanningsløp.

Yrkes- og utdanningsmessa i Eiker ble i år arrangert for syvende gang. Messa er et stort samarbeidsprosjekt mellom Eiker videregående skole, Viken fylkeskommune, NAV Øvre Eiker, tidligere Nedre Eiker kommune, Øvre Eiker kommune og et stort antall frivillige fra Mjøndalen og Hokksund Rotary Klubb.

Stor variasjon
700 personer besøkte messa i år, både elever fra 10.-klassene i Øvre og tidligere Nedre Eiker med foresatte, VG3-elevene fra Eiker videregående og Voksenopplæringen.  Godt over 100 representanter for ulike yrker og akademiske og yrkesrettede utdanninger brukte av fritiden sin på å orientere og svare på spørsmål fra elevene i messehallen. Det var stor bredde i hvilke yrker og utdanninger som var representert. Det ble også holdt mange separate foredrag. Universitetet i Oslo, Universitetet i Sørøst-Norge og fagskolen Tinius Olsen har alle vært med og holdt presentasjoner av sitt tilbud tidligere, mens Forsvaret var med for første gang med foredrag i år.

Staker ut kursen
På standen til Hokksund barneskole får tre gutter fra 10. klasse på Vestfossen ungdomsskole prøve programmering av robotbiler.

- Dette er programmering på lavt nivå. Men 1. og 2.-klassingene som driver med dette, blir så flinke, sier lærer Cecilie Mette Lund. Guttene fra 10. klasse er ikke overrasket over at 6- og 7-åringene klarer dette. De har selv prøvd seg fra ganske ung alder.

- Jeg har drevet en del med programmering og også tatt det som valgfag på skolen. Jeg liker det og synes det er interessant, sier Jed Sebios. Kameraten Gustav Loftsberg vurderer å utdanne seg i den retningen.


- For meg står det mellom musikklinje og noe med programmering. Men jeg tenker ikke at jeg vil jobbe som musiker, derfor heller jeg mot noe mer teknisk. Jeg har blant annet vært og snakket med de fra Teknologi og forskningslære på Kongsberg videregående. Nå gjelder det bare å få bestemt seg og søke før 1. mars, sier han.

(Tekst og foto: Sunniva Riste-Bjørkli)


Publisert 30. januar 2020, oppdatert 1. juli 2020.