Russen samlet inn over 100.000 kroner til kreftsaken

Russen ved Eiker videregående skole gjorde sist onsdag en imponerende innsats for kreftsaken. De samlet inn over 100.000 kroner til Kreftforeningens «Krafttak mot kreft».

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Per Jørund Grøthe

- Det var ikke bare muligheten for en ekstra knute i russelua som gjorde at russen ble med på aksjonen. De fleste kjenner også noen som har eller har hatt kreft. Derfor var det lett å få med medelever på dette, sier russepresident Hallvard Horgen.

Det var 100-110 personer som brukte et par timer på onsdagskvelden på innsamlingen. Og Horgen forteller at de jevnt over ble godt mottatt da de ringte på dørene til folk. Da de var tilbake skolen, gikk det også med en del tid på å telle pengene som kom inn.

- Vi begynte å telle i 19-tida, og vi var ikke ferdig før etter tre-fire timer, forteller han.

Det er kanskje ikke så lett å forestille seg hvor mye plass 100.000 kroner tar. I hvert fall ikke i dagens samfunn med Vipps, kort og alle andre digitale løsninger.

- Representanten fra Kreftforeningen fylte en stor tursekk helt til randen med penger, og den veide til slutt 60-70 kilo, forteller russepresident Hallvard Horgen.

Selv om aksjonen ble gjennomført på onsdag, er det fortsatt mulig å bidra. Blant annet går det an å gi penger via Vipps til nummer 421087.

Ifølge Kreftforeningens statistikk er det i år 32.500 personer i Norge som vil få en kreftdiagnose. Pengene fra årets aksjon går til de som lever med uhelbredelig kreft. Man ønsker å bidra til at disse får bedre livskvalitet.


Publisert 17. mars 2017, oppdatert 24. april 2018.