Gulljenta fra Vestfossen

Helene Marie Fossesholm (17) fortsetter å imponere i skisporet. Sist helg ble det enda flere gullmedaljer på skikometen fra Vestfossen.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Per Jørund Grøthe

Under junior-NM i Steinkjer i Trøndelag var hun raskest av alle juniorjenter uansett alder da femkilometeren sto på programmet. Og på stafetten gikk hun tredjeetappen så bra at hun sendte førstelaget fra Buskerud i ledelsen. De tre andre jentene på laget var Tiril Liverud Knudsen fra Konnerud, Agnes Irene Longfjeld fra Vikersund og Kristine Stavås Skistad fra Konnerud.

Helene spås en lysende framtid som skiløper. I løpet av april er det ventet at hun vil få tilbud om plass på juniorlandslaget. Og kommer tilbudet, sier hun at hun vil vurdere det.

Samtidig med skisatsingen er hun elev i Vg1 studiespesialisering ved Eiker videregående skole. Vi lurer på om det nå blir bare skole og ski.

- Det er viktig å ha et sosialt liv, blant annet for min utvikling som skiløper og for meg som skoleelev, sier den reflekterte skijenta, som vi helt sikkert kommer til å se mye til i årene som kommer.


Publisert 7. mars 2018, oppdatert 24. april 2018.