Fikk vist seg fram for ungdomsskoleelevene

Eiker videregående skole har hatt besøk av tiendeklassinger, elever som snart skal bestemme seg for hva de skal gjøre neste år. I går var det service og samferdsel som fikk vist fram hva de har å tilby, og elevene stilte opp som lærere og veiledere.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Per Jørund Grøthe

På service og samferdsel  jobber man mye praktisk. Blant annet skal man planlegge, drive og avslutte en ungdomsbedrift. Dette fikk de nærmere 30 ungdomsskoleelevene informasjon om. De fikk også mulighet for å prøve sine kreative evner. Hvor mange bruksområder finnes det for eksempel for ei penn? Ei av gruppene kom fram til hele 34 måter å bruke den på! Videre skulle de i fellesskap komme opp med forretningsideer. En av ideene gikk på å starte med IKT-hjelp for eldre, mens en annen av gruppene ville spesialisere seg på oppvarming av sko.

- Dette var en kjempefin dag. Vi fikk også gode tilbakemeldinger fra de besøkende. Derfor håper vi på å få se så mange som mulig av dem som elever neste år, sier lærer Lorents Arild Roksvaag ved Eiker videregående skole.


Publisert 15. november 2017, oppdatert 24. april 2018.