- Yrkesfag er bra!

Daniel Ftwi Mogos (22) er lærling ved Eiker videregående skole. Han tror at yrkesfag blir undervurdert av mange ungdommer. Selv synes han det er bra å lære seg et yrke gjennom å jobbe.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Daniel startet utdanningen sin med to år på service og samferdsel på Rosthaug videregående. Nå er han inne i et toårig løp som lærling på kontoret på Eiker videregående skole, og på denne måten lærer han seg et yrke.

- Når man tar utdanning på denne måten, får man prøvd ut yrket i praksis, og det tror jeg er fornuftig, sier han.

- Hva går jobben din ut på?

- Jeg har mye å gjøre her på kontoret. Elever og ansatte kommer ofte hit når de lurer på noe. Da hjelper jeg til så godt jeg kan der og da – eller forteller hvem de bør snakke med, sier han smilende.  

- Hvor kommer du fra, og hvor bor du nå?

- Jeg kommer opprinnelig fra Eritrea, men bor for tiden i Hokksund etter å ha bodd noen år i Åmot, der jeg gikk på skole.  

Yrkesplanene videre til Daniel er ikke helt spikret, men han har lyst til å drive med kontorfag - kanskje innenfor økonomi.

- Jeg mener at yrkesfag er undervurdert. Etter min mening er det like bra, og kanskje enda bedre enn studiespesialisering, i hvert fall for meg, sier Daniel med et stort smil.

Intervjuet av: Mathilde Nilsen, Andrine Valla Hagen (foto), Kristiane Darbo, Tihana Milosavljevic og Tale Endsjø Jacobsen, elever i norsk i 1 ste. 


Publisert 14. mars 2018, oppdatert 24. april 2018.