Tidligere Eiker-elev i "71° nord"

Første episode i årets utgave av TV-serien "71° nord" gikk på TV Norge mandag 31. august. Tidligere Eiker-elev Eirik Rojahn Syversen (25) fra Drammen er med. Han gikk Vg1 på design og håndverk i 2006/2007.

  • Av Per Jørund Grøthe

Å være med i dette programmet er ikke for hvem som helst. Det er svært krevende. Deltakerne skal ta seg fra Lindesnes til Nordkapp, og de møter mange utfordringer underveis. Det er også tidsfrister som må overholdes. Flere deltakere har valgt å trekke seg siden første utgave av denne programserien ble sendt i 1999. 

- Det har vært en tøff utfordring både fysisk og psykisk å være med, men ikke noe jeg ikke takler. Det er godt å få slitt seg litt ned til felgen, da smaker en skikkelig tur mye bedre, sier Eirik til Eiker videregående skoles nettredaksjon.

Jobber i sportsforretning

Om Eirik vet vi at han alltid har vært glad i ulike former for egentrening. Til vanlig er han å finne som leder for ski- og sykkelavdelingen på XXL på Gulskogen. Men etter opplevelsene under "71° nord" kan han gjerne tenke seg å jobbe mer med TV.

- For øyeblikket er jeg i oppstartsfasen i produksjonen av en dokumentarfilm om veien til basehopping, og der er jeg hovedperson. Vi er et lite crew på tre personer som har som mål å lage magi ut av ingenting. Vi er i gang med å skaffe produsent og eventuelt sponsor for å kunne drive med filmproduksjon på heltid, forteller han. 

- Mest opptatt av å tegne 

 Det har snart gått ti år siden Eirik var elev ved design og håndverk på Eiker videregående skole. 

- Da jeg fikk på Eiker var jeg mer opptatt av å lage tegninger av fantasigreier enn å følge med på undervisningen. Jeg har aldri vært programmert for skole, og det har tatt meg litt tid å finne ut hvilken vei jeg vil gå her i livet. En drøm er å kunne satse på en proffkarriere innenfor fallskjerm og basehopping, men på hvilken måte, det vet jeg ikke foreløpig, forteller han.   

- Vil bruke pengene på dokumentarfilm om jeg vinner

På TV Norges nettside er det mulighet for å være med på å stemme fram Eirik som folkets favoritt i årets utgave av "71° nord".

- Vinner jeg, skal jeg bruke pengene på dokumentarfilmen vi lager for å kunne vise fram flott natur og lidenskapen min, avslutter Eirik Rojahn Syversen.


Publisert 30. august 2015, oppdatert 1. september 2016.