Praksisdagene høsten 2015

Denne uka har det vært praksisdager for 10. klassinger på Eiker videregående skole, der noen av årets elever har presentert flere ulike tilbud som skolen kan tilby.

Følgende fag har blitt presentert: trykk og foto, historie og filosofi, sosialkunnskap, naturfag, fysikk, design og håndverk, service og samferdsel, interiør og utstillingsdesign, og breddeidrett.

I naturfag har elevene fått sett hvordan frossen, romtemperert og oppvarmet kjøtt, blod og potet reagerer på å bli tilsatt 1ml av enzymet katalase. Her så vi hvor raskt og hvor mye oksygengass (skumdannelse) som ble dannet i de ulike kombinasjonene.

I trykk og foto fikk elevene lære om ulike virkemidler innen fotografering: detaljer, froskeperspektiv, innramming, forhold mellom skygge og lys, format: liggende/stående, skyggespill, farge og stemning. Elevene ble også delt i grupper og sendt ut på fotograferingsoppdrag.

I design og håndverk fikk elevene presentert og prøvd seg på fire ulike yrker: blomsterdekorasjon, førskolearbeider, frisør og formgivning.

I interiør- og utstillingsdesign lærte elevene om fargevalg, og laget deretter utstillinger basert på enkeltfarger: gul, blå, grøn, sort/hvit.

I service og samferdsel fokk elevene lære om ulike serviceyrker, og var deretter ut på skolen og fikk presentert ulike serviceyrker ved skolen, som kontor, kantine, IKT og bibliotek.

Vi håper 10. klassingene har hatt utbytte av disse dagene og at vi får møte mange av dem igjen som elever på Eiker til neste skoleår!


Publisert 20. november 2015, oppdatert 1. september 2016.