- Bli med på Operasjon Dagsverk!

Vg1 og vg2 ved Eiker videregående skole skal være med på årets Operasjon Dagsverk, som går 29. oktober. Inntektene går til Amnesty International Norges arbeid for seksuelle og reproduktive rettigheter i Chile, Peru og Argentina.

  • Av Per Jørund Grøthe

Det er elever fra 1sta ved Eiker videregående skole som utgjør årets skolekomite. Sammen med pedagogisk leder Mette Mihle har de lagt planene for gjennomføringen av prosjektet.

 - Bli med på Operasjon Dagsverk!  Inntektene går til en god sak. Det er viktig at unge andre steder i verden får de samme mulighetene som vi har. Alle har rett til å bestemme over sin egen kropp, det er en menneskerett, mener de engasjerte elevene i komiteen.

I fjor var det omtrent halvparten av skolens elever som var med på Operasjon Dagsverk.

- Målet er å forbedre deltakelsen kraftig i år, sier Mette Mihle på vegne av komiteen, og lokker med premier til beste klasse.  

Elevene jobber én dag, og de gir minmum 400 kroner hver av sine inntekter til Operasjon Dagsverk.

Når det gjelder elever fra vg1 og vg2 som ikke jobber, skal de ha et opplegg som er styrt av skolekomiteen.  Det blir ulike oppgaver som har med årets prosjekt å gjøre.  Vg3-elevene har heldagsprøve i norsk.

23. oktober kommer Amnesty International til Eiker videregående skole for å fortelle om arbeidet de gjør, og spesielt om  prosjektet som skal få årets inntekter fra Operasjon Dagsverk. 


Publisert 7. oktober 2015, oppdatert 1. september 2016.